IZLET UMIROVLJENIKA

22.4.2017. Slika: IZLET UMIROVLJENIKA

Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao je jednodnevni izlet u Stubičke Toplice te Gornju i Donju Stubicu za četrdesetak umirovljenika

Izletnike, koji su 21. travnja ujutro krenuli iz Zagreba, u župnom dvoru u Stubičkim Toplicama dočekao je i počastio župnik vlč. Ivica Šestak s volonterima župnoga Caritasa, na čelu s voditeljicom Marijom Mirt, koja je ovaj izlet osmislila i bila u stalnoj pratnji gostima.

Nakon okrijepe domaćim kolačima i toplim napitcima, umirovljenici su posjetili Betlehemsku špilju u kojoj se nalaze jaslice i Kristov grob, a zatim su sudjelovali na misnom slavlju koje je u župnoj crkvi - kapeli svete Katarine - predvodio župnik Šestak.

Poslije svete mise krenuli su prema Gornjoj Stubici, gdje ih je dočekao upravitelj župe vlč. Nikola Jurković. On ih je upoznao sa župom i znamenitostima crkve sv. Jurja, ali i posebnim svjedokom burnih povijesnih zbivanja ovoga kraja - obližnjom Gupčevom lipom.

Poslije objeda u restoranu dvorca obitelji Oršić, izletnici su posjetili Muzej seljačkih buna, za koji im je ulaznice darovao vlč. Šestak.

Na povratku u Zagreb umirovljenici su vidjeli i spomen-park heroja Domovinskog rata Rudolfa Perešina.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje u ime svojih korisnika-umirovljenika vlč. Ivici Šestaku i volonterima župnog Caritasa na gostoljubivosti i donaciji ulaznica za muzej.