IZLET CARITASOVIH KORISNIKA U ČAKOVEC

5.5.2018. Slika: IZLET CARITASOVIH KORISNIKA U ČAKOVEC

Za četrdesetak korisnika - umirovljenika i članova socijalno ugroženih obitelji - te nekoliko volontera, 4. svibnja zagrebački Caritas organizirao je jednodnevni izlet u Čakovec


Po dolasku u Čakovec, srdačno su primljeni u Župi sv. Nikole biskupa od župnika fra Željka Železnjaka i članova župnog Caritasa. Župnik je u župnoj crkvi za njih predvodio i misno slavlje te ih zatim okrijepio malom zakuskom. Ovom prilikom upoznali su se sa životom Župe sv. Nikole i radom njezina župnog Caritasa.

Poslije duhovnog dijela izleta, Caritasovi korisnici razgledali su postav Muzeja Međimurja Čakovec, za koji im je Muzej darovao ulaznice i stručno vodstvo.

Stanku za objed izletnici su imali u restoranu Zlatni breg u Zasadbregu, iz kojega su mogli uživati u pogledu na veliki dio Međimurja, Prekomurja, Podravine, Varaždina i dijelova južne Mađarske.

Na završetku izleta OPG Vesna Novak iz Novog Sela Rok korisnicima je darovao cvijeće (lončanice).

Među navedene darovatelje ubrojio se i Temeljni ogranak HDZ-a »Silvije Strahimir Kranjčević«, Trešnjevka - sjever iz Zagreba, koji je za troškove ovoga izleta uplatio 1.000 kuna.

Svim darovateljima Caritas od srca zahvaljuje u ime svojih korisnika!