IZ KUĆE TREŠNJEVKA - ZAHVALE BLAGDANSKIM DAROVATELJIMA

18.1.2019. Slika: IZ KUĆE TREŠNJEVKA - ZAHVALE BLAGDANSKIM DAROVATELJIMA

Voditeljica gđa Ivanka Delač donosi kratak prikaz adventskih i božićnih zbivanja u Kući Trešnjevka te prenosi zahvale korisnika svim darovateljima koji su uljepšali predblagdansko i blagdansko vrijeme korisnicima ove kuće za mlade


Već u mjesecu studenom počeo je Advent u Kući Trešnjevka. Počeli su se javljati stalni donatori, tražeći da im se povratno jave s božićnim željama, kako bi im uljepšali i razveselili božićne blagdane.

Shodno adventskom raspoloženju i duhu, započeli su s radom božićnih kreativnih radionica početkom studenog 2018. godine. Božićne radionice organizirala je odgajateljica Ana zajedno s korisnicima i odgajateljima Kuće. Dana 16. prosinca, ispred župne crkve Sv. Leopolda Mandića održana je uspješna prodaja božićnih ukrasa koje su izrađivali djeca i odgajatelji.

Također, tijekom mjeseca studenog portal Indeks pokrenuo je akciju ispunjavanja božićnih želja korisnika, te je tim putem ispunjena želja svakom korisniku Kuće.

Evo i kratkog pregleda susreta darovatelja i korisnika Kuće Trešnjevka:

28. studenog - Posjet ravnatelja i učenika Opće privatne gimnazije, Gajeva 22, s darovima za korisnike za blagdan sv. Nikole, kao i higijenskim potrepštinama, rabljenom odjećom i obućom, uz zajedničko druženje u Kući s korisnicima. Dogovoren je posjet Općoj privatnoj gimnaziji na njihovom domjenku 14. prosinca te prodaja božićnih ukrasa korisnika Kuće, koji su bili dio nagrađivanja kroz igru tombole.

18. prosinca - Gospođa Danijela Muhar Muža i gospođa Anita Lelas Polić donijele su darove za deset korisnika te jedan rabljeni laptop.
Istoga dana u Kući je organizirano predbožićno druženje pod nazivom Božić prije Božića. Tom prilikom okitili su bor i imali zajedniči objed. Druženju se pridružile bivše zaposlenice i korisnici Kuće Trešnjevka.

20. prosinca - Kuću Trešnjevka posjetili su zaposlenici Mjesnog odbora Ljubljanica. Darovali su poklon-paket svakom korisniku.
Istog dana Kuću su posjetile gospođe iz Zajednice žena »Katarina Zrinski« te korisnike obradovali prigodnim darovima za Božić čineći to već petu godinu zaredom.

21. prosinca - Zaposlenici tvrtke LAUSS CC d.o.o. darovali su svakom korisniku poklon-paket s božićnim željama te novi usisavač za potrebe Kuće.
Istog dana članovi Teniskog kluba »Valdocco« ispunili su božićne želje korisnika Kuće.

Kako je vidljivo iz navedenoga, Advent u Kući Trešnjevka započeo je i završio s veseljem, na zadovoljstvo korisnika, zaposlenika i darovatelja. Za vrijeme zimskih praznika, većina korisnika bila je u posjetu kod svoje obitelji i rodbine gdje su proveli božićne blagdane u obiteljskom okruženju i miru.


HVALA SVIM DAROVATELJIMA
KUĆE TREŠNJEVKA!

Ivanka Delač