IN MEMORIAM: Hammam Husein

6.5.2016. Slika: IN MEMORIAM: Hammam Husein

Nakon kratke i teške bolesti u utorak 3. svibnja 2016. godine u 57. godini života napustio nas je vrijedni i marljivi kolega Hammam Husein (Husein Hammam Ahmed Mah D).

Posljednji ispraćaj kolege Hammama, u nazočnosti brojnih zaposlenika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, bio je u petak 6. svibnja 2016. godine na groblju Markovo polje.


OPROŠTAJNI GOVOR RAVNATELJICE CARITASA S. JELENE LONČAR


Poštovana ožalošćena obitelji dragog nam kolege, pokojnog gospodina Hammama!

U životu postoje trenutci i situacije u kojima riječi gube snagu, trenutci kada šutnja postaje rječitija od bilo kojeg govora.

Premda bi i u ovoj prigodi puno više od riječi rekla šutnja, dopustite mi da u ime Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, u ime kolega i suradnika s kojima je pokojni Hammam radio gotovo punih dvadeset godina, kao i u svoje osobno ime, ipak izrečem nekoliko prigodnih riječi.

Husein Hammam radio je u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije od 1. lipnja 1996. godine na različitim poslovima u skladištu.

U radu je bio iznimno odgovoran i savjestan, uvijek spreman pomoći i odraditi ono što se od njega tražilo. Vesele naravi, sve koji su mu se obraćali uvijek je dočekao s osmijehom i vedra pogleda kojega nisu zamutile brojne životne i egzistencijalne teškoće s kojima se susretao i u kojima je sa svojom suprugom Inom podizao djecu.

Duboko sam uvjerena da nema osobe koja nije primijetila i doživjela njegovu dobrotu, smirenost i susretljivost. Stoga nas je njegov prerani i nagli odlazak duboko potresao.

Uvijek samozatajan i skroman, bio je zahvalan za svaku pomoć i razumijevanje. U više susreta koje sam s njim imala uvjerila sam se da mu je iznad svega i na prvom mjestu uvijek bila obitelj; supruga i djeca za koje se skrbio kao brižni i odgovorni suprug i otac te im svojim predanim radom nastojao osigurati potrebno za život. Osobito su ga veselili završetci školovanja i pronalasci zaposlenja njegove djece.

Danas dok se opraštamo od njegovih zemnih ostataka, sigurna sam da je na usnama svakoga od nas samo jedna riječ – Hvala!

Hvala Ti, dragi kolega, za zajedničke trenutke koje nam je bilo darovano s Tobom podijeliti. Hvala Ti što si bio dionik našega životnog puta.

Hvala Ti u ime svih siromašnih i potrebitih kojima je kroz minulih dvadeset godina Tvojim radom i trudom Caritas pomogao. Ostavio si nam divan primjer vedrog čovjek, iskrenog prijatelja, dobroga kolege i marljivog radnika.

Ostavio si primjer čovjeka na kojega mogu i trebaju biti ponosni Tvoji najmiliji. Neka ti Gospodin bude vječna nagrada za sve dobro koje si za života učinio!

U ime zaposlenika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, kao i u svoje osobno ime, iskrenu sućut upućujem supruzi Ini, djeci: Petri, Shadiju, Amalu, Teni, Mateji, Petru, Antoniju, Nataliji i Anteji-Ivani; unucima, bratu, rodbini i svim prijateljima.

A Ti, dragi kolega Hammam, do nekog ponovnog susreta, počivaj u miru Božjemu!