Humanitarna akcija „Vratimo sigurnost Doma“

22.4.2020. Slika: Humanitarna akcija „Vratimo sigurnost Doma“

Pomozimo obnovu oštećenog Doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi „Kuća sv. Franje“ u Vugrovcu te obnovu obiteljskih kuća / stanova stradalih u potresu.
Vratimo im sigurnost krova nad glavom kako bi njihovi stanari nastavili život kakav je bio prije potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu 22. ožujka 2020. godine


Cilj akcije
Prikupljanje financije pomoći za obnovu u potresu oštećenog Doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi „Kuća sv. Franje“ u Vugrovcu te stradalima u potresu koji je pogodio Grad Zagreb i okolicu 22. ožujka 2020. godine.

Plan korištenja humanitarne pomoći
Sva prikupljena sredstva u sklopu akcije „Vratimo sigurnost Doma“ biti će upotrijebljena za obnovu u potresu oštećenog Doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi „Kuća sv. Franje“ u Vugrovcu i za pomoć obiteljima stradalima u potresu.
Primarna svrha korištenja humanitarne pomoći prikupljene kroz ovu akciju jest pokrivanje troškova radova i usluga te nabava materijala potrebnog za obnovu u potresu oštećenog Doma za djecu u Vugrovcu.
Ostatak prikupljenih sredstava biti će usmjeren na pomoć obiteljima stradalima u potresu u vidu vaučera (za nabavu građevinskog, sanitarnog i drugog materijala te opreme i namještaja) potrebnog za obnovu oštećenih domova.
Novčane donacije za popravak oštećenog Doma uVugrovcu te za obitelji stradale u potresu moguće je uplatiti na račun Caritasa:

Banka: Privredna banka Zagreb d.d., Radnička cesta 50, 10000 Zagreb, Hrvatska
Broj računa: IBAN HR1423400091110343166
Za uplate iz inozemstva: SWIFT/BIC PBZG HR2X
Primatelj donacije: Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Kaptol 31, 10000 Zagreb, Hrvatska
Svrha uplate: Prilog za potresom oštećeni Dom za djecu u Vugrovcu i stradale obitelji
Poziv na broj: 01700

Donacije je moguće uplatiti i online: http://www.czn.hr/donacije-online

Hvala svima koji svoju blizinu i solidarnost s pogođenima iskazuju preko Caritasa Zagrebačke nadbiskupije materijalnim i novčanim donacijama.