HODOČAŠĆE MAJCI BOŽJOJ U KRASNO

4.6.2018. Slika: HODOČAŠĆE MAJCI BOŽJOJ U KRASNO

Mjesec lipanj u Caritasovoj Kući bl. Alojzija Stepinca u Brezovici započeo je hodočašćem u marijansko svetište u Krasnom


Voditelj udruge »JOB« i duhovnik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije vlč. Dragutin Goričanec predvodio je hodočašće i vozio autobus kojim je 2. lipnja ujutro prema Velebitu, uz molitvu i pjesmu, krenulo pedesetak korisnika i zaposlenika iz Kuće bl. Alojzija Stepinca.

Prije svete mise hodočasnici su imali vremena uživati u panorami slikovite Krasnarske doline, koja je svima oduzimala dah. Bilo je još hodočasnika pa se Gospina crkvica brzo napunila.

Misno slavlje započelo je izvođenjem starih crkvenih pjesama pjevačkog zbora iz Splita, pod vodstvom časne sestre Zorislave Radić.

U ime čuvara Svetišta preč. Stjepana Zebe sve hodočasnike, a posebice one iz zagrebačkog Caritasa, srdačno je pozdravio župnik iz Ličkoga Lešća don Ivica Miškulin.

Predvoditelj misnoga slavlja pater Jakov Bebonja zahvalio je zaposlenicima Caritasa što »provode liturgiju u svom životu pomažući i žrtvujući svoje vrijeme za korisnike«, naglasivši kako je svima potrebna vjera koja se ne može kupiti već primiti kao dar od Boga. Te i druge riječi su hrabrile, ali i posvijestile svim prisutnima da je rad u Caritasu, iako težak, častan u Božjim očima i dragocjen u našim zajednicama.

Duhovno okrijepljeno malo stado, proslijedilo je svoj put do mora na tjelesnu okrijepu. Na povratku u Brezovicu donijeli su oduševljenje i blagoslov svima s kojima dijele suživot i svakodnevicu.