GRAD ZAGREB DJECI S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU OMOGUĆIO NEZABORAVNO LJETOVANJE

23.8.2019. Slika: GRAD ZAGREB DJECI S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU OMOGUĆIO NEZABORAVNO LJETOVANJE

Zahvaljujući Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba korisnici Kuće bl. Alojzija Stepinca pronašli i ovoga ljeta osvježenje u odmaralištu Crvenog križa u Novom Vinodolskom


Dom Crvenog križa Grada Zagreba »Villa rustica« u razdoblju od 5. do 12. kolovoza ugostio je skupinu od dvadeset i petero (25) korisnika Kuće za zbrinjavanje djece s tjelesnim ili mentalnim oštećenjem »Bl. Alojzije Stepinac« u Brezovici i osam (8) zaposlenika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, koji su bili u njihovoj pratnji.

»Uz radosti kupanja, animatori Crvenog križa organizirali su za djecu niz maštovitih igara uz obvezne disco-večeri. Korisnici su išli i na vožnju brodom u istraživanje morske okolice«, opisuje njihov boravak njegovateljica Katica Mavračić, Caritasova zaposlenica iz pratnje.

»U isto vrijeme u Domu Villa rustica ljetovali su djeca - žrtve Vukovara, članovi Udruga Krila anđela iz Zagreba i članovi Društva distrofičara Zagreb, gosti iz Beslana u Rusiji te dobrovoljni davatelji krvi iz Italije - ukupno 250 djece i odraslih«, naglašava Suzana Horvat Kutle, voditeljica Kuće bl. Alojzija Stepinca, napominjući pritom da su tijekom boravka Caritasovih korisnika u Novom Vinodolskom Dom »Villa rustica« posjetili gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima i gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić, a u posjetu im je bio i gospodin Vladimir Prokhorov, zamjenik veleposlanika Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj. Za tu prigodu gosti iz Rusije pripremili su kulturno-umjetnički program u kojemu su izvodili svoje tradicionalne plesove.


ZAHVALE DAROVATELJIMA

Caritas Zagrebačke nadbiskupije srdačno zahvaljuje Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba i Gradskom društvu Crvenog križa Zagreb na pomoći u organiziranju i provedbi ljetovanja za Caritasove korisnike koji se nalaze u njegovoj institucionalnoj skrbi.

Caritas zahvaljuje i gospodinu Branku, vlasniku prodajnog mjesta za sladoled u blizini odmarališta Crvenog križa u Novom Vinodolskom, na svakodnevnom uživanju Caritasovih korisnika u sladoledu!

Posebnu zahvalu Caritas upućuje samozatajnom darovatelju iz Italije, čija se ljubav prema korisnicima Kuće bl. Alojzija Stepinca rodila tijekom njegova provog volontiranja u Brezovici prije pet godina. Voditeljica Kuće bl. Alojzija Stepinca Suzana Horvat Kutle, nazvala ga je 'ljetnim sv. Nikolom', iscrpno opisujući njegovu donaciju: »Po dolasku u Hrvatsku proveo je tri dana kod nas u Brezovici. Kroz to vrijeme pomagao je u skrbi za djecu, a također je osobno sudjelovao u kupovini s našim zaposlenicima za potrebe korisnika i Kuće: materijal i sitni alat za ličenje, didaktičke potrepština za rad u grupi s djecom, lijekove i medicinske potrepštine koje ne idu na recept, razne sokove, čokolade i sladolede te klimu za učionicu u kojoj radi defektolog s djecom. Nakon druženja s djecom u Brezovici posjetio je grupu koja je bila na ljetovanju u Novom Vinodolskom. Kada je tamo stigao, kao da je došao sv. Nikola! Caritasove korisnike u Novom Vinodolskom opskrbio je papučama za more i morskim rekvizitima, a posljednji dan ljetovanja sve ih je odveo na zajedničku večeru.«


Ana Klarić / Stjepan Moškatelo




K O N T A K T

Kuća »Bl. Alojzije Stepinac«
Brezovička cesta 98, 10257 Brezovica
Suzana Horvat Kutle, voditeljica Kuće
T - 01 6537 806
E - kuca.brezovica@czn.hr
M - 099 23 91 602


POVEZANE VIJESTI

17. 07. 2017. - LJETNE USPOMENE IZ NOVOG VINODOLSKOG
http://www.czn.hr/vijesti/ljetne-uspomene-iz-novog-vinodolskog

15. 08. 2016. - LJETOVANJE U VINODOLSKOM
http://www.czn.hr/vijesti/ljetovanje-u-vinodolskom

24. 08. 2015. - NA MORU ZAHVALJUJUĆI GRADU ZAGREBU
http://www.czn.hr/Vijesti/CijelaVijest.aspx?VijestID=3331

24. 08. 2013. - CARITASOVA DJECA U NOVOM VINODOLSKOM
http://www.czn.hr/Vijesti/CijelaVijest.aspx?VijestID=948

20. 08. 2011. - ŠTIĆENICI CARITASA I CRVENOG KRIŽA ZAJEDNO NA LJETOVANJU
http://www.czn.hr/Vijesti/CijelaVijest.aspx?VijestID=657