EDUKATIVNA RADIONICA ZA KOORDINATORE VOLONTERA

22.9.2018. Slika: EDUKATIVNA RADIONICA ZA KOORDINATORE VOLONTERA

Za koordinatore volontera Caritasa Zagrebačke nadbiskupije održana je edukativna radionica na temu evaluacije volonterskog programa


»Na edukativnoj radionici, održanoj 21. rujna u Caritasovu privremenom područnom uredu u Kustošiji, sudjelovali su koordinatori volontera kuća, službi i odjela našega nadbiskupijskog Caritasa. Rasprava je bila usmjerena na evaluaciju volonterskog programa, odnosno volonterskih pozicija i moguće uvođenje noviteta u rad s volonterima. Radionica je sadržavala i supervizijsku komponentu pa je bilo vremena i za raspravu o problemima i izazovima s kojima se koordinatori susreću. S obzirom na metodu razgovora i demonstracije, te grupnog oblika rada, ponuđena su različita kreativna rješenja problema te nove ideje za rad s volonterima«, izvješćuje Andrea Šimunović, voditeljica Službe projekata i volonterskih aktivnosti zagrebačkog Caritasa, koja je ovu radionicu vodila zajedno s Danielom Bukvić, koordinatoricom volontera Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i Marijom Jazvo, socijalnom radnicom.




DOPRINOS VOLONTERA RADU ZAGREBAČKOG CARITASA

Prema broju volontera i volonterskih sati, Caritas Zagrebačke nadbiskupije ubraja se među najveće organizatore volontiranja u Republici Hrvatskoj. Tijekom 2017. godine u aktivnosti Caritasa Zagrebačke nadbiskupije bilo je uključeno 254 volontera koji su korisnicima darovali 14.656 volonterskih sati. Od ukupnog broja volontera, 228 bili su državljani Republike Hrvatske, a stranih državljana bilo je 26.


K O N T A K T

Andrea Šimunović, mag. paed.
Voditeljica Službe projekata i volonterskih aktivnosti

Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Vlaška 36, Zagreb

M - 099 608 6932
E - asimunovic@czn.hr
W - www.czn.hr