DUHOVNOST I PODRŠKA U ŽIVOTU

1.9.2018. Slika: DUHOVNOST I PODRŠKA U ŽIVOTU

Za skupinu žena koje su pola godine preko javnih radova bile zaposlene u usluzi Pomoć u kući, zagrebački Caritas organizirao je predavanje na temu »Duhovnost i podrška u životu«


Duhovnost i podrška potiču kreativnost, prihvaćanje novih izazova i nadu za budućnost - glavna je poruka predavanja koje je za zaposlenice preko javnih radova 31. kolovoza održala logoterapetkinja Anita Dučkić Sertić iz Obiteljskog savjetovališta Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

»Smatram, a to sam u predavanju i objasnila bivšim Caritasovim zaposlenicama, da ovo i ovakvo iskustvo rada ima neprocjenjivu vrijednost ne samo zbog financijske dobiti već zato jer u nama izgrađuje uvjerenje da možemo postići još bolje i još veće stvari u životu. Pritom se učimo zahvaljivati Bogu na svemu što smo do sada imali i postigli te mu se unaprijed zahvaljujemo na svemu dobrome što ćemo, uz njegovu pomoć, ostvariti u budućnosti«, zaključuje Dučkić Sertić.

U usluzi »Pomoć u kući« od 1. ožujka do 31. kolovoza 2018 godine bilo je uključeno pet (5) žena, koje su u njoj sudjelovale u svim poslovima kao i stalne zaposlenice Caritasa, a to su: dostava namirnica; pomoć u pripremi obroka u kućanstvima korisnika; organiziranje prehrane; održavanje čistoće stambenog prostora; pomoć pri oblačenju i svlačenju; briga o higijeni i osobnom izgledu; pomoć u socijalnoj integraciji; posredovanje u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.); pružanje psihosocijalne podrške korisnicima kroz razgovore i druženje; pratnja i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima.

Na završetku rada u Caritasu, koji je većini njih donio značajnu financijsku pomoć te podigao kvalitetu života njima i njihovim obiteljima, zaposlenice su same izrazile želju im bude održano predavanje slično onome koje im je održano krajem mjeseca travnja ove godine na temu »Duhovnost u svakodnevnom životu«.


K O N T A K T

Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Suzana Klarić, voditeljica usluge »Pomoć u kući«
Nikole Tavelića 30, Zagreb
M - 099 62 90 387; T - (01) 30 16 275
E - sklaric@czn.hr



POVEZANE VIJESTI

DUHOVNOST U SVAKODNEVICI - 25 . 4. 2018.
http://www.czn.hr/vijesti/duhovnost-u-svakodnevici