DUHOVNA OBNOVA ZA KORISNIKE I ZAPOSLENIKE PRIHVATILIŠTA ZA BESKUĆNIKE

27.7.2017. Slika: DUHOVNA OBNOVA ZA KORISNIKE I ZAPOSLENIKE PRIHVATILIŠTA ZA BESKUĆNIKE

Zbog dobrih prošlogodišnjih iskustava, Caritas Zagrebačke nadbiskupije i ove godine je organizirao trodnevnu duhovnu obnovu za korisnike i zaposlenike njegova Prihvatilišta za beskućnike u Sesvetskom Kraljevcu

Duhovnu obnovu, održanu od 24. do 26. srpnja u Caritasovoj kući za odmor u Kalju na Žumberku, ponovno je predvodio velečasni Dragutin Goričanec, koji je svjedočanstvima iz vlastita života sudionike uvodio u otajstva vjere i povjerenja u Onoga koji bezuvjetno ljubi sve ljude i koji s ljubavlju čeka povratak svakog čovjeka koji se udaljio od Njega.

Također, kroz duhovni nagovor o muci Isusa Krista i njegovu križnom putu, govorio je o važnosti opraštanja svima onima koji su nas povrijedili, jer je to jedini put ako želimo biti Njegovi učenici.

U predahu između desetica krunice velečasni Goričanec govorio je o poniznosti Blažene Djevice Marije koju je Isus i nama dao za majku i koja nas snažno zagovara i pomaže ukoliko joj se utječemo.

Puno sudionika imalo je potrebu za osobnim razgovorom s velečasnim Goričancem, među kojima je bio i jedan korisnik koji se nakon dugo godina ispovijedio te je sa suzama u očima posvjedočio da je osjetio veliko olakšanje i milost Božju. Jedan od korisnika je nakon trideset (30) godina sudjelovao na svetoj misi.

Duhovna obnova završila je klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom i svetom misom.

Svi sudionici posvjedočili su da im je bilo jako lijepo i korisno - zahvaljujući duhovniku ali i Caritasovim zaposlenicima kuće za odmor u Kalju - te su poželjeli da se sličan susret čim prije iznova upriliči.


Iva Hrvačić / Stjepan Moškatelo




D O D A T A K

Caritasovo odmaralište u Kalju
http://www.czn.hr/karitativni-rad/socijalna-sluzba/kalje

Promidžbeni letak Kuće za odmor Kalje - PDF
https://drive.google.com/file/d/0B-_5NSAEzob3QzFZbUZ3N3laVTA/view

Promidžbeni letak Kuće za odmor Kalje - JPEG
https://drive.google.com/file/d/0B-_5NSAEzob3U1V0dTQ0N3Y0cTg/view