DONACIJA INA-e I DRUŽENJE S KORISNICIMA

13.9.2017. Slika: DONACIJA INA-e I DRUŽENJE S KORISNICIMA

Zaposlenici INA-e montirali stolice kupljene iz donacije njihove tvrtke te se zadržali u druženju s Caritasovim korisnicima u Brezovici


Jedanaest (11) zaposlenika tvrtke INA Industrija nafte d.d. 13. rujna provelo je dan u druženju s korisnicima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije - djecom i mladima s tjelesnim i mentalnim oštećenjem - koji se nalaze na smještaju u Kući »Bl. Alojzije Stepinac« te je volonterski montiralo sto stolica kupljenih za 3.000,00 eura koje je darovala njihova tvrtka.

Sredstva su darovana Caritasu u okviru projekta »Pomoć djeci s teškoćama u razvoju i djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Dječjem domu Brezovica«, koji je prijavila organizacijska jedinica Kvalitete, normizacije i intelektualnoga vlasništva INA d.d. na razini MOL Grupe te je izabrana zajedno s još 26 drugih. Na tom natječaju za korporativno volontiranje zaposlenici iz šest zemalja - Hrvatske, Češke, Mađarske, Italije, Rumunjske i Slovačke - prijavili su ukupno 93 projekta.

Direktorici organizacijske jedinice Kvalitete, normizacije i intelektualnoga vlasništva Rosani Asić-Pukljak, koja je i predložila donaciju Kući bl. Alojzija Stepinca, poticaj za predlaganje ovog projekta bila je spoznaja da se radi o ustanovi, koja skrbi o djeci s teškoćama u razvoju u životnoj dobi od 3. do 21. godine života.

»Kako obično svi pomažemo materijalnim donacijama oko Božića (osobno sam zadnjih nekoliko godina donirala odjeću, igračke, kozmetiku,... za Caritasove domove u Brezovici i Dubcu) ovaj projekt sam smatrala prilikom da se donacija održi i tijekom godine te da ravnatelj doma sam utvrdi što je domu i djeci najpotrebnije, što će mu omogućiti novčana donacija«, kaže direktorica Asić-Pukljak, kojoj su dodatni poticaj za prijavu projektne ideje bili kćer Tania i nećak Jakov, dijete s teškoćama u razvoju. Njezina kćer je polaznica 11. gimnazije i već je nekoliko godina potiče da oko Božića putem njene škole daruje Caritasovim kućama makar odjeću.

»Djeca su najveće blago. Nadamo se da smo na ovaj način uspjeli poboljšati kvalitetu življenja ove socijalno najugroženije skupine«, zaključuje direktorica Asić-Pukljak.