DOBROM KNJIGOM DO DOBROGA DJELA

6.12.2017. Slika: DOBROM KNJIGOM DO DOBROGA DJELA

U »Mjesecu hrvatske knjige« Volonterski centar »Kad bi svi...« iz Samobora imao je akciju prodaje knjiga za sudjelovanje potrebitih učenika osnovnih škola samoborskoga područja u nastavnom programu »Škola u prirodi«, a među korisnicima akcije bio je i jedan dječak iz Caritasove Kuće za žrtve obiteljskog nasilja.

Svakoga vikenda, od 14. listopada do 5. studenog 2017. na Trgu kralja Tomislava u Samoboru, volonteri udruge »Kad bi svi...« prodavali su donirane knjige po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a do kraja akcije prikupljeno je ukupno 16.490,00 kuna - izvešćuje Udruga na svojim mrežnim stranicama http://kad-bi-svi.hr

Prikupljenim iznosom pomognuto je trinaestoro djece - korisnika domova Udruge za zbrinjavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi izvan vlastite obitelji »Nova budućnost«, Caritasove kuće za žrtve obiteljskog nasilja te potrebitih obitelji pod pokroviteljstvom Centra za socijalnu skrb Samobor. Za osmero učenika osnovnih škola financiralo se sudjelovanje u »Školi u prirodi, a za petoro učenika sredstva će poslužiti za financiranje maturalnog putovanja.

Caritasov korisnik dobio je 1.400,00 kuna za Školu u prirodi.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije pridužuje se srdačnim zahvalama udruge Volonterski centar »Kad bi svi...« upućenima svim volonterima, brojnim sugrađanima i prijateljima koji su nesebično donirali i kupovali knjige, a veliku zahvalu za pomoć upućuju i Gradu Samoboru te Radio Samoboru za kontinuiranu medijsku podršku.


Tekst: VC »Kad bi svi...« / CZN
Fotografije: VC »Kad bi svi...«