DAROVI DJECI IZ KUĆE ZA ŽRTVE OBITELJSKOG NASILJA

22.4.2019. Slika: DAROVI DJECI IZ KUĆE ZA ŽRTVE OBITELJSKOG NASILJA

Jedanaestero djece, koja su trenutno sa svojim majkama na smještaju u Caritasovoj Sigurnoj kući, uskrsnim darovima razveselili su dvije udruge, koje to čine već niz godina - Društvo žena Šćitarjevo i Udruga »ZA osmijeh«

Uz pomoć društvenih mreža ali i uz poticaj župnika vlč. Stjepana Tenšeka, koji je potaknuo vjernike na sudjelovanje u akciji za pomoć Caritasovoj Sigurnoj kući, Društvo žena Šćitarjevo akciju za prikupljanje darova započelo je 15. travnja. Zahvaljujući dobrom odazivu ali i uz pomoć sredstava Društva žena Šćitarjevo i odricanjem njegovih članica, već 17. travnja u Sigurnu kuću došlo je jedanaest lijepih uskrsnih poklon-paketa za djecu i mlade te hrane, slatkiša i higijenskih potrepština u vrijednosti oko 1.500,00 kuna!

Druga uskrsna zahvala iz Sigurne kuće ide gospođi Snježani Soldo, predsjednici Udruge »ZA osmijeh« iz Samobora, koja je 18. travnja donijela jedanaest poklon-paketića za djecu.

Voditeljica Kuće za žrtve obiteljskog nasilja Ljiljana Karlović ističe da se radi o udrugama koje već niz godinama o Uskrsu i Božiću razveseljavaju korisnike ove kuće Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.