DAR UČENIKA SOCIJALNIM SAMOPOSLUGAMA

19.10.2017. Slika: DAR UČENIKA SOCIJALNIM SAMOPOSLUGAMA

Povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, djeca od 1. do 4. razreda OŠ Ivana Granđe u Soblincu i njihovi učitelji predali namirnice koje su prikupljali u akciji za potrebe korisnike dviju zagrebačkih socijalnih samoposluga

Primopredaja je upriličena u okviru prigodnog programa - predstave, izložbe kruha i peciva te obreda blagoslova koji je vodio vlč. Ivan Lastovčić, župnik Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije - održanog 19. listopada u sportskoj dvorani matične škole u Soblincu.

U ime učenika i nastavnika uključenih u provedbu ove humanitarne akcije, donaciju je predala ravnateljica Leonida Udovičić, a istu su preuzeli predstavnici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i Gradskog društva Crvenoga križa Zagreb.

Prigodom preuzimanja donacije, rad Socijalne samoposluge zagrebačkoga Crvenoga križa predstavila je voditeljica humanitarnih programa i projekata GDCKZ Nina Tenjer, a rad usluge »Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi« predstavila je Jadranka Bosnar, voditeljica socijalne službe Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Voditeljica Bosnar predstavila je način rada Caritasove Socijalne košarice iz koje trenutno pomoć prima 1.500 nositelja prava, koji mogu biti ili samci ili obitelji. Govoreći o potrebama ove Caritasove usluge, istaknula je važnost darovatelja, a posebice ove donacije jer dolazi od djece koja su njom pokazali da suosjećaju s potrebitima, što je vrlo pohvalno.

Ravnateljica škole prof. Udovičić prilikom primopredaje donacije naglasila je važnost sudjelovanja u ovakvim akcijama te potrebu razvijanja svijesti o pomaganju potrebitima. Tom prilikom, zahvalila je djeci i njihovim roditeljima, vjeroučiteljicama i učiteljima koji su organizirali priredbu te s učenicima prikupljali donacije.

Donacija koju je zaprimio zagrebački Caritas dostavljena je istoga dana na adresu Socijalne košarice u Crnojezerskoj 20, a sastojala se od veće količine brašna, riže, ulja, tjestenine i drugih prerađevina od žitarica, šećera, konzerviranoga voća i povrća te svježega voća, ribljih konzervi i konzervi od mesnih prerađevina, napitaka, začina, slanih grickalica i slatkiša, namaza, kave, papirnatih maramica i proizvoda za osobnu higijenu.