CARITASOVO HODOČAŠĆE MAJCI BOŽJOJ TRSATSKOJ

12.10.2018. Slika: CARITASOVO HODOČAŠĆE MAJCI BOŽJOJ TRSATSKOJ

Zagrebački Caritas organizirao je hodočašće Gospi Trsatskoj za pedestak svojih korisnika - osoba starije životne dobi i osoba s invaliditetom


Hodočasnici su u Trsatsko svetište krenuli autobusom ispred kazališta Trešnja u Zagrebu u petak 12. listopada ujutro. Po dolasku u Svetište Majke Božje Trsatske, svetu misu je predvodio fra Bernard Barbarić, gvardijan franjevačkog samostana na Trsatu i čuvar Svetišta.

U svojoj homiliji fra Bernard je istaknuo Marijinu ulogu kao učiteljice u životu Kristovih vjernika. Ona daje primjer pouzdanja u Boga koji nas vodi spasenju. Budući da je strah onaj koji nam onemogućava djelovanje, u evanđeljima, od Marijina navještenja pa do ukazanja Uskrsloga učenicima, Bog nam često poručuje da se ne bojimo. Bog nam daje slobodu da se ne bojimo teškoća u životu nego ih zajedno s Njim pobjeđujemo povjerenjem u Njega.

Poslije zajedničkog objeda, hodočasnici su imali pobožnost križnoga puta, a zatim su razgledali Svetište, s čijom burnom i zanimljivom poviješću ih je upoznao franjevački bogoslov Krešimir, student prve godine teologije.

Tijekom putovanja izmjenjivale su se molitva i pjesma, koju je animirao volonter Dado na gitari. Ugodnu vožnju autobusom dodatno su zasladile domaćim kiflicama i kolačima volonterke Mirjana, Dijana i Ana, a i Caritas je dodao slatkiša, uz flaširanu vodu, za sve hodočasnike.

»Divno je bilo sudjelovati na svetoj misi! Ispunjena blagoslovom sretna se vraćam doma. Ovakva druženja su potrebna svima nama jer se dobije nešto što nam ispuni dušu da se možemo dalje nositi sa svim svojim teškoćama«, izjavila je hodočasnica Mira.

Duhovno obnovljeni i u radosnom zajedništvu, hodočasnici su se sretno vratili u Zagreb istoga dana u kasnim poslijepodnevnim satima.






POSVETNA MOLITVA MAJCI BOŽJOJ TRSATSKOJ

Zdravo Zvijezdo plavoga mora, Majko Božja Trsatska, Presveta Djevice i Bogorodice!
Sada i zauvijek, Tvome Prečistom Srcu posvećujemo sebe i svoje obitelji!

Sveta Mati s Trsata, prikaži nas Bogu Ocu, Sinu Isusu i Duhu Svetomu.
Isprosi nam mir i dobro i Božji blagoslov. Čuvaj nas i brani od svakoga zla, vidljivoga i nevidljivoga.

Trsatska Gospo, izmoli nam, sa svetim Josipom, milost nasljedovati svetu Nazaretsku obitelj.
Tvome se zagovoru povjeravamo i pod Tvoju zaštitu stavljamo svoje živote i svoju budućnost!

Majko Milosti, kada dođe zadnja ura, pomozi nam doći k Tebi u nebeski raj
gdje vladaju vječni mir, neizreciva radost, ljubav i zajedništvo Svevišnjega i Trojedinoga Boga
sa svima svetima. Amen.

Majko Božja Trsatska, moli se za nas!


(www.bitno.net.)


Svetište Majke Božje Trsatske
http://www.trsat-svetiste.com.hr/o-svetistu/