CARITASOVA POMOĆ KARLOVAČKIM ŠKOLARCIMA

23.8.2018. Slika: CARITASOVA POMOĆ KARLOVAČKIM ŠKOLARCIMA

Osmu godinu zaredom Caritas Zagrebačke nadbiskupije pomaže obitelji slabijeg materijalnog stanja opremanjem prvašića za školu. Ove godine pomoć su dobila 64 školarca s područja Karlovačkog dekanata.


23. kolovoza 2018. godine u 11 sati, u prostorijama pastoralnog centra župe sv. Tri kralja Banija 18a, održan je „Susret solidarnosti“. Akcija je to koju Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizira već osam godina a u sklopu koje daruje školarce slabijeg materijalnog stanja školskim torbama i opremom.

Ovogodišnji susret organiziran je u suradnji sa župnim caritasom župe sv. Tri kralja a popis djece usklađen je s odjelom za društvene djelatnosti grada Karlovca.

Uslijed porazne demografske slike te malog broja prvašića (8 prvašića) ovogodišnjom akcijom bila su obuhvaćena djeca od prvog do trećeg razreda s područja Karlovačkog dekanata.

U programu su sudjelovali ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar, volonteri župnog caritasa župe sv. Tri kralja, a u ime gradske uprave pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnost prof. Draženka Sila-Ljubenko i viši stručni suradnik za socijanu skrb grada gđa. Blaženka Presečan.

Nabavu školskih torbi i opreme osigurali su Hrvatska katolička misija Essen i župnik vlč. Stjepan Penić, tvrtka Eurocom d.o.o. iz Donjeg Stupnika i Caritas Zagrebačke nadbiskupije.