CARITAS NA ZAGREBAČKOM TJEDNU UDRUGA

24.5.2017. Slika: CARITAS NA ZAGREBAČKOM TJEDNU UDRUGA

Na manifestaciji »Tjedan udruga 2017.« svoj rad predstavio je i zagrebački Caritas

Prvoga dana tradicionalne manifestacije u sklopu koje udruge i neprofitne organizacije predstavljaju svoj rad nastupio je i Caritas Zagrebačke nadbiskupije. Tjedan udruga održava se se na Trgu Nikole Šubića Zrinskog do petka 26. svibnja u vremenu od 10 do 17 sati.

Posjetitelji Caritasovog štanda mogli su se informirati o njegovom radu kroz promidžbene materijale i razgovor s Caritasovim zaposlenicima i volonterima. Također su imali mogućnost besplatno izmjeriti krvni tlak i šećer u krvi kod volonterke - medicinske sestre, što je iskoristilo pedesetak građana.



Manifestacija koju sedamnaestu godinu zaredom organizira Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom ove godine, okupila je na Zrinjevcu preko stotinu udruga koje djeluju na različitim područjima - od zaštite potrošača, promicanja ljudskih prava, zaštite životinja, poljoprivrede, šumarstva i lovstva, okoliša i održivog razvoja do branitelja Domovinskog rata, promicanja zdravlja, zatim udruga socijalnog i humanitarnog značenja te još nekih drugih područja.


POVEZANA VIJEST

CARITAS NA 16. TJEDNU UDRUGA
http://www.czn.hr/vijesti/caritas-na-16-tjednu-udruga