CARITAS NA KONFERENCIJI O KORPORATIVNOM VOLONTIRANJU

27.4.2017. Slika: CARITAS NA KONFERENCIJI O KORPORATIVNOM VOLONTIRANJU

Prva hrvatska Konferencija o korporativnom volontiranju okupila je dvjestotinjak predstavnika korporativnog i neprofitnog sektora iz Zagreba, Splita, Osijeka i okolice. Konferenciju je organizirao volonterski Centar Zagreb s partnerskim centrima iz Osijeka i Splita te Mrežom za razvoj korporativnog volontiranja. Na konferenciji se predstavio i Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Ideja i cilj konferencije bio je što većem broju tvrtki iz cijele Hrvatske približiti koncept korporativnog volontiranja i potaknuti ih na njegovo uvođenje kao dijela društveno odgovornog poslovanja, koji ujedno doprinosi izgradnji i povezivanju tvrtke, zaposlenika i zajednice u kojoj djeluju - naglasili su organizatori Konferencije u objavi za medije.

Program Konferencije donio je zanimljiv pregled postojeće prakse korporativnog volontiranja iz perspektive organizatora i tvrtki, iz Hrvatske i inozemstva, te brojne zanimljive predavače. Svoja iskustva i mogućnosti korporativnog volontiranja predstavio je i zagrebački Caritas putem promidžbenih materijala.



U okviru Konferencije održan je i okrugli stol, koji je sudionicima omogućio da se upoznaju s postojećim praksama nekih od tvrtki u Hrvatskoj.

Više informacija na mrežnim stranicama www.korporativnovolontiranje.vcz.hr.