Caritas na 16. tjednu udruga

8.6.2016. Slika: Caritas na 16. tjednu udruga

Caritas Zagrebačke nadbiskupije 8. lipnja sudjelovao je na prvom danu manifestacije Tjedan udruga koju tradicionalno organizira Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba s ciljem upoznavanja šire javnosti s radom udruga, programima koji se provode, kao i njihovim članovima.

Na štandu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije posjetitelji su se mogli informirati o njegovom radu kroz promidžbene materijale i razgovor s Caritasovim zaposlenicima i volonterima.

Na štandu je također bila postavljena prodajna izložba ručnih radova iz radionice Obiteljskog savjetovališta zagrebačkog Caritasa, a devedesetak građana iskoristilo je priliku za besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi kod Caritasove volonterke - medicinske sestre.

Tjedan udruga održava se na Zrinjevcu, Trgu Nikole Šubića Zrinskog, od 8. do 10. lipnja, a izložbeni štandovi mogu se razgledati u vremenu od 10 do 17 sati. Na 30-ak postavljenih štandova svoj rad predstavit će oko 120 udruga i organizacija iz različitih djelatnosti.