CARITAS NA 14. GERONTOLOŠKOM TULUMU

29.9.2017. Slika: CARITAS NA 14. GERONTOLOŠKOM TULUMU

Zagrebački Caritas predstavio se i ove godine na tradicionalnom zagrebačkom Gerontološkom tulumu, četrnaestom po redu, na kojemu su se građani mogli upoznati s radom različitih udruga i ustanova za treću životnu dob te ustanova, organizacija i tvrtki koje za istu nude razne usluge i proizvode

Ovogodišnji Gerontološki tulum održan je na Trgu Nikole Šubića Zrinskog 29. rujna od 10:00 do 13:00 sati. Povodom Međunarodnog dana starijih osoba manifestaciju je organizirao Gradski ured za socijalnu zaštitu Grada Zagreba i osobe s invaliditetom u suradnji sa Zakladom »Zajednički put«.

Osim razgledavanja 32 štanda, posjetitelji Tuluma mogli su uživati u bogatom kulturno-zabavnom i rekreativnom programu, koji se odvijao u i ispred Glazbenog paviljona.



Caritas Zagrebačke nadbiskupije na svojemu štandu nudio je ručne radove korisnika, mjerenje tlaka i šećera u krvi - što je iskoristilo više od 170 građana - te promidžbene materijale o širokoj lepezi svojih usluga - među kojima je i Projekt »Pomoć u kući« čiji korisnici su većinom osobe u dobi od sedamdeset i više godina.

Na fotografiji gore: Volonterka u Projektu »Pomoć u kući« umirovljena med. sestra Emilija Rubrik-Šehić mjeri šećer u krvi posjetiteljima Caritasova štanda

Na fotografiji gore: Voditeljica Projekta »Pomoć u kući« Suzana Klarić s gospođom Gordanom Milašinović, koja je prije odaska u umirovljenički dom bila korisnica Caritasova projekta za pomoć starijim i nemoćnim osobama u njihovoj kući. Gospođa Gordana već dvije godine je korisnica zagrebačkog Doma za starije osobe »Park«, u kojemu je susrela gospodina Josipa Kovača s kojim je prije 40 godina radila u TPK (Tvornici parnih kotlova) - Zagreb.


K O N T A K T

Projekta »Pomoć u kući«
Suzana Klarić, voditeljica projekta 


Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Područni ured Kustošija
Nikole Tavelića 30, 10000 Zagreb

T - 01 3016 275 (ured)
M - 099 6290 387
E - sklaric@czn.hr


P O V E Z A N E  V I J E S T I

CARITAS NA 13. GERONTOLOŠKOM TULUMU - 30. 09. 2016.
http://www.czn.hr/vijesti/caritas-na-13-gerontoloskom-tulumu

CARITAS NA XII. GERONTOLOŠKOM TULUMU - 01. 10. 2015.
http://www.czn.hr/Vijesti/CijelaVijest.aspx?VijestID=4346

ZAGREBAČKI CARITAS NA GERONTOLOŠKOM TULUMU - 01. 10. 2014.
http://www.czn.hr/Vijesti/CijelaVijest.aspx?VijestID=1202