CARITAS MI JE POMOGAO U NAJTEŽEM TRENUTKU ŽIVOTA

13.7.2018. Slika: CARITAS MI JE POMOGAO U NAJTEŽEM TRENUTKU ŽIVOTA

Osoba u potrebi ne mi smjela pomoć Caritasa doživjeti negativno, kao neki siguran znak da joj se približila potpuna životna propast već kao znak Božje ljubavi, Božje Providnosti - kao znak nade. Vedrinu koja o tome svjedoči zatekli smo na nasmijanu licu gospodina Vilija, dok je u Caritasovu Prihvatilištu za beskućnike stvarao prekrasan crtež unutrašnjosti bogoslovske kapele Presvetog Srca Isusova na Kaptolu, koristeći pritom obične dječje drvene bojice.


Gospodin Vili ima sedamdeset tri (73) godine, a u Prihvatilištu za beskućnike Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u Sesvetskom Kraljevcu na smještaju je tek nepunih mjesec dana, od 16. lipnja, gdje čeka smještaj u Caritasovu kuću za starije i nemoćne osobe »Sv. Kamilo de Lellis« u Vrbovcu. Kaže da mu je Caritas pomogao u najtežem trenutku života.

Slobodno vrijeme ispunjava crtanjem drvenim bojicama na slikarskom planu. Za izradu crteža treba mu dva-tri dana, a vjerno preslikavanje fotografije izvodi zanimljivim 'trikom' - dijeleći je na mrežu sačinjenu od kvadratića, koji mu pomažu da vrlo vjerno preslika izvor koji ga umjetnički nadahnjuje. (Video prilog: https://youtu.be/BTIU-MOISss)

Najdraži likovni motivi su mu stari dijelovi grada Zagreba, posebice Gornjega grada. U uredu voditeljice Prihvatilišta zatekli smo dva dovršena crteža: Kamenita vrata na zagrebačkom Gornjem gradu i crkvu Bl. Alojzija Gonzage u Popovači.




K O N T A K T

Caritasa Zagrebačke nadbiskupije
PRIHVATILIŠTE ZA BESKUĆNIKE
Dugoselska 71, 10 361 Sesvetski Kraljevec
T - (01) 46 78 656; 099 / 62 90 388
E - kuca.beskucnici@czn.hr
W - www.czn.hr