BORDANJE NA KRVAVCU

30.12.2016. Slika: BORDANJE NA KRVAVCU

U organizaciji Snowboard kluba »Flip« iz Zagreba, dvadeset i šestero djece - korisnika zagrebačkog Caritasa - provelo je krajem 2016. godine nezaboravne dane na Krvavcu u Sloveniji učeći vještine 'daskanja' na snijegu

»Ova četiri dana bila su predivno i iznimno pozitivno iskustvo ne samo za korisnike već i za nas odgajatelje. Djeci je bilo potrebno pozitivno okruženje i poticajne i strpljive osobe te smisleno utrošeno vrijeme. Baš svaki učitelj je bio pun strpljenja, podrške, poticaja. Trudili su se oko svakoga pojedinca i prilagođavali su se njihovim potrebama. Većina korisnika je u vrlo kratkom vremenu savladala sve osnove te su učitelji s njima mogli raditi mnogo zahtjevnije elemente. Svaka osoba Snowboarda kluba Flip zaslužuje veliko priznanje i zahvalnost za sve što su nam omogućili«, ističu u izvješću Milena Bilopavlović Margeta i Željka Cvrtila.

Caritasove zaposlenice iz pratnje također zahvaljuju iznimno susretljivom i ljubaznom osoblju pansiona »Tia« u kojemu su odsjeli od 26. do 29. prosinca na toplom gostoprimstvu.

Nekoliko djece s radošću je primilo poziv Snowboard kluba »Flip« da se u njega učlane te vikendima nastave na Sljemenu usavršavati stečene vještine daskanja pa se Caritas veseli daljnjoj suradnji s ovom sportskom organizacijom radi dobrobiti svojih korisnika.