Boravkom u prirodi do zajedništva

13.8.2016. Slika: Boravkom u prirodi do zajedništva

U periodu od 9. do 13. kolovoza korisnici i zaposlenici Kuće Emaus i Kuće Trešnjevka boravili su u Caritasovoj kući za odmor Kalje. Boravak je bio osmišljen kao druženje korisnika i zaposlenika s ciljem međusobnog boljeg upoznavanja i približavanja jednih drugima.

Odmah po dolasku, zajednički je osmišljen dnevni red, kojeg su se svi u potpunosti pridržavali, kao i pravila ponašanja. Tijekom boravka korisnici su sudjelovali u mnogobrojnim slobodnim aktivnostima koje su osmislili odgajatelji. Od aktivnosti valja spomenuti različite igre na otvorenom (»Igra s balonima«, »Uhvati trenutak«, »Oklada«), tijekom kojih su korisnici pokazali spremnost na suradnju, sposobnost snalaženja u novim situacijama, spremnost za pomoć te kreativnost. Uz neizbježno igranje društvenih igara jedan dan je bio predviđen za planinarenje tijekom kojeg se razvijala i poticala njihova fizička spremnost te sposobnost oslanjanja na vlastita osjetila. Poznato je da vrijeme provedeno u prirodi potiče djecu na fizičke aktivnisti, čime se željelo doprinijeti promjeni navika i cjelokupnom poboljšanju kvalitete života.

Korisnici su cijelo vrijeme boravka aktivno sudjelovali u navedenim aktivnostima poštujući dogovorena pravila ponašanja tako da je druženje proteklo u iznimno dobroj i pozitivnoj atmosferi. U kolikoj mjeri je cilj boravka u Kući Kalje ostvaren, najbolje pokazuju dojmovi korisnika:

»Sve je bilo u redu: hrana, igre, tete i sve ostalo. Nikad se nisam tako dobro provela. Dobro mi je došlo druženje s prijateljima. Tete su se trudile da nam bude veselo i ugodno. Hvala vam svima.« - Behija

»Nezaboravno iskustvo! Odgajatelji su bili veseli i odlično su nas animirali. Također, igre koje su pripremili bile su fantastične!« - Kristina

»Bilo mi je super, samo da je bilo bolje vrijeme.« - Petar


Željka Cvrtila