BOG NAS VOLI KAO MAJKA SVOJE DIJETE

16.12.2020. Slika: BOG NAS VOLI KAO MAJKA SVOJE DIJETE

Na temu »Kako graditi svoj odnos s Bogom« don Mihovil Kurkut održao je 15. prosinca adventsku duhovnu obnovu za sve korisnice i djelatnice Kuće za žrtve obiteljskog nasilja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.


Na vrlo jednostavan i slikovit način don Mihovil je govorio o gradnji odnosa s Bogom na principu na kojem majka gradi svoj odnos sa svojim djetetom. Istaknuo je kako majka svoje dijete bezuvjetno ljubi i voli tako nas Bog ljubi i voli. Majka je uvijek tu uz nas, ona nas u svakom trenutku voli, tješi i štiti. Tako i Bog gleda na nas, uvijek je tu, čeka nas pa i u onim situacijama kada skrenemo s pravog puta, kada se udaljujemo od Njega. On nas ne ostavlja, On i tada brine o nama i šalje nam ljude koji će nam pomoći, koji imaju razumijevanje, strpljivost i ljubav za nas.

Don Mihovil je istaknuo da nas Bog voli i u svim našim nesavršenostima i od nas nikada ne okreće glavu. Tako i majka voli svoju djecu bez obzira što su nekada nestašna, zahtjevna i neposlušna. Da bi u svojoj jednostavnosti što više približio odnos Boga i čovjeka don Mihovil se prisjetio i ispričao brojne situacije iz svoga života, svoga odnosa s majkom i s Bogom.

Nakon duhovnog nagovora slijedila su brojna pitanja protkana vlastitim dilemama, nepoznanicama, strahovima.

Na završetku duhovne obnove don Mihovil je blagoslovio sve majke i djecu koje se nalaze na smještaju, djelatnice Kuće i prostorije u kojima se odvija život Kuće.