AMERIČKE STUDENTICE POMAGALE ZAGREBAČKOM CARITASU

8.6.2018. Slika: AMERIČKE STUDENTICE POMAGALE ZAGREBAČKOM CARITASU

Ukupno 81 lacrosse igračica s Katoličkog sveučilišta sv. Josipa u Philadelphiji i Sveučilišta Loyola u Marylandu u Sjedinjenim Američkim Državama posjetila je zagrebački Caritas u okviru svoje ovogodišnje europske turneje

U okviru desetodnevne turenje po Italiji, Hrvatskoj i Sloveniji, studentice sa sveučilišta Saint Joseph's University posjetile su Caritas Zagrebačke nadbiskupije 1. lipnja, a studentice sveučilišta Loyola University Maryland posjetile su ga 7. lipnja ove godine.

U prvoj skupini bile su četrdeset i četiri (44) igračice lacrosse kluba »Hawks«, koje su se podijelile u dvije grupe. Jedna je došla u Caritasov područni ured u Crnojezerskoj 20 i upoznala se radom projekta »Socijalna košarica - podjela pomoći u naravi«, projekta »Korak za život« te Odjela podjele materijalne pomoći. Ta grupa sudjelovala je u pripremi paketa hrane za korisnike te pakete za novorođenčad. Također su pomagali i u sortiranju robe te pripremi pakete odjeće i obuće. Druga grupa studentica sudjelovala je u kreativnim radionicama koje je Caritas za njih organizirao u Kući za zbrinjavanje djece s tjelesnim ili mentalnim oštećenjem »Bl. Alojzije Stepinac« u Brezovici.

U bilješkama s boravka u Hrvatskoj, u kojima opisuje i iskustvo druženja s djecom iz Caritasove kuće u Brezovici, studentica Taylor Newman-Farr je napisala: »Bilo je to tako divno iskustvo družiti se s tom djecom! (...) Ona su tako draga! Uživale smo u njihovoj prisutnosti.«

Skupina lacrossica iz Marylanda, koja je zagrebački Caritas posjetila 7. lipnja, brojala je trideset i sedam (37) studentica, a podijelile su se prema interesima kao i prva skupina te su sudjelovale u istim aktivnostima.

- - -
Izvor fotografije u zaglavlju i bilješke s dnevnika putovanja:
http://www.sjuhawks.com/ViewArticle.dbml?DB_OEM_ID=31200&ATCLID=211717184

P O V E Z N I C E


Saint Joseph's University
www.sju.edu

Saint Joseph's University Sports Athletic Department
sjuhawks.com

Loyola University Maryland
www.loyola.edu

Loyola University Maryland - The Women's Club Lacrosse team
https://www.loyola.edu/department/recreational-sports/programs/club/womens-lacrosse