ADVENT NA PERIFERIJI: PRIHVATILIŠTE ZA BESKUĆNIKE

18.12.2017.

Projektom „Advent na periferiji“ Zagrebačka nadbiskupija želi vam predstaviti jedan dio svojih karitativnih aktivnosti u kojima naša mjesna Crkva već godinama izlazi na egzistencijalne periferije.

Papa nas podsjeća da je potrebno „izaći“ iz naših okvira i „poći“ prema svima, osobito prema periferijama, onim materijalnim i duhovnim. Premda je, kako kaže Sveti Otac u svojoj Poruci za 1. svjetski dan siromaha, u suvremenom svijetu teško jasno definirati siromaštvo, ono nas na bezbroj načina svakodnevno proziva, u tisućama lica obilježenih patnjom, isključenošću, zlostavljanjima, izvanrednim zdravstvenim situacijama i nezaposlenošću…
Naša je dužnost, na koju nas je pozvao i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u svojem pismu uz Svjetski dan siromaha, uočiti one koji oskudijevaju, a ništa ne traže, već samozatajno nose križ svojeg siromaštva.


PRIHVATILIŠTE ZA BESKUĆNIKE CARITASA ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE

U prihvatilištu za beskućnike Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u Sesvetskom Kraljevcu prošle je godine boravilo 38 korisnika.
Prehrana, održavanje osobne higijene i higijene odjeće, reguliranje zdravstvene i socijalne zaštite te pomoć pri ishođenju dokumenata samo su neke od usluga koje Caritas pruža beskućnicima. Njihove društvene i radne aktivnosti u koje ih Caritas svakodnevno uključuje svojevrsna su terapija koja im pomaže pri resocijalizaciji i vraćanju u normalan svakodnevni život.

VIDEO - https://youtu.be/Nm4XtLJ9DxU


Izvor: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
-
http://www.zg-nadbiskupija.hr/dokumenti/aktualnosti/advent-na-periferiji-prihvatiliste-za-beskucnike