21,5 tona hrane za Caritase u BiH

20.5.2016. Slika: 21,5 tona hrane za Caritase u BiH

Caritas Križevačke eparhije darovao je korisnicima Caritasa biskupije Banja Luka, Caritasa Konjic i Vikarijata Križevačke eparhije u Bosni i Hercegovini šleper humanitarne pomoći napunjen s 21,5 tona hrane (brašno, ulje, riža, tjestenina, džem). Prijevoz donacije iz Zagreba u Banja Luku osigurao je i financirao Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Mons. Nikola Kekić, vladika križevački u prisustvu fra Ivana Radeljaka, koordinatora cijele akcije i Zvonka Ercega, tajnika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije predao je humanitarnu pomoć mons. dr. Miljenku Aničiću, ravnatelju Caritasa biskupije Banja Luka u petak 20. svibnja.

Tijekom boravka u Banja Luci goste iz Zagreba primio je i banjolučki biskup mons. Franjo Komarica koji ih je upoznao s teškom situacijom i položajem hrvatskog naroda te s brojnim inicijativama i projektima koje poduzimaju Crkva i Caritas na području banjolučke biskupije.

Darovana pomoć dio je jednokratne pomoći iz robnih zaliha Ministarstva gospodarstva koja je isporučena Caritasu Križevačke eparhije u srijedu, 4. svibnja 2016. godine.