»UZ ISUSA NITKO NIJE BESKUĆNIK«

13.4.2019. Slika: »UZ ISUSA NITKO NIJE BESKUĆNIK«

Raznim skupinama korisnika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i tijekom ovogodišnje korizme ponuđeni su primjereni duhovni programi. Devetero korisnika iz Prihvatilišta za beskućnike tako je sudjelovalo u duhovnoj obnovi koju je na Žumberku vodio vlč. Dragutin Goričanec.


Trodnevna duhovna obnova, u kojoj je sudjelovalo i troje zaposlenika iz Prihvatilišta u Sesvetskom Kraljevcu, održana je u Caritasovoj kući za odmor u Kalju od 10. do 12. travnja.

Iako se program obnove sastojao od uobičajenih duhovnih sadržaja - slavljenja svete mise, duhovnih nagovora, pobožnosti krunice i križnoga puta te pojedinačnih razgovora s duhovnikom i svete ispovijedi, za one koji su to željeli - neki od sudionika kroz to su vrijeme prvi puta u životu dublje upoznali svoju vjeru a neki su produbili svoje vjersko iskustvo.

»Iako je među nama bilo sudonika koji su već bili na duhovnim obnovama koje je vodio velečasni Goričanec, nije nam bilo dosadno jer smo čuli neke nove stvari, neka njegova nova svjedočanstva su nas dotakla. Između ostaloga, meni se posebno urezala u sjećanje njegova poruka našim korisnicima: 'Uz Isusa nitko nije beskućmik!'«, izjavila je po završetku duhovne obnove voditeljica Prihvatilišta za beskućnike Iva Hrvačić, koja je ujedno pohvalila gostoprimstvo voditeljice Kuće za odmor gđe Melite Madirazze i izvrsnu kuhinju.