»LIJEPO MI JE BILO PRIČATI NA ENGLESKOM JEZIKU S PRAVIM AMERIKANCIMA«

5.10.2019. Slika: »LIJEPO MI JE BILO PRIČATI NA ENGLESKOM JEZIKU S PRAVIM AMERIKANCIMA«

Dvadesetak zaposlenika i predstavnika studenata svih kampusa RIT-a, okupljeni u Zagrebu početkom mjeseca listopada, posjetili su Kuću sv. Franje u Vugrovcu i održali nekoliko radionica s korisnicima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije - djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi


»Simpatični i kreativni gosti organizirali su 5. listopada englesku i likovnu radionicu kao i sportske aktivnosti u kojima su naši korisnici sudjelovali s puno veselja. U kreativnoj radionici sudjelovalo je osmero djece od 6 do 15 godina, a u radionici učenja engleskog jezika šesterom djece od 9 do 14 godina. Naša suradnja s međunarodnim kampusom američkog sveučilišta RIT započela je tijekom prošloga semestra kada su korisnici i stručni djelatnici naše kuće posjetili koledž RIT Croatia u Zagrebu i pritom uživali u brojnim organiziranim aktivnostima koje su naši novi prijatelji organizirali«, izjavila je voditeljica Kuće sv. Franje Ivana Vincek Kovačić, koja se nada da je ovo tek početak jedne prekrasne i zanimljive suradnje.

»Pri organizaciji događaja koji okuplja predstavnike Studentskog vijeća sa svih kampusa našeg koledža, željeli smo učiniti nešto čime bi istakli važnost davanja zajednici. Aktivno radeći na društvenoj angažiranosti naših studenata, imali smo zadovoljstvo raditi s Caritasovom kućom sv. Franje po drugi put ove godine i družiti se s djecom iz Kuće kroz radionice i razgovor. Radujemo se nastavku suradnje tijekom ove akademske godine«, izjavila je u povodu ovoga posjeta Martina Perić, studentica Međunarodnog poslovanja na RIT Croatia i predsjednica Studentskog vijeća.

Profesori i studenti Rochester Institute of Technology (https://www.croatia.rit.edu) iz nekoliko hrvatskih i svjetskih gradova (Zagreb, Dubrovnik, Priština, Dubai, New York) svoja zapažanja upisali su u knjigu dojmova, pri čemu su nahvalili gostoprimstvo, dječju igru, veselje - i štrudlu!





DOJMOVI KORISNIKA

»Lijepo mi je bilo pričati na engleskom jeziku s pravim Amerikancima.
Zbilja sam se zabavila i puno sam toga naučila.« (M. Z., 12 god.)

»Naučila sam kako i pokretom mogu komunicirati. Bilo mi je zabavno.« (I. Z., 11 god.)