Vijesti

Obilježavanje ovog dana neka doprinese pojačanim naporima za iskorjenjivanje siromaštva, za dostojanstvo rada, za jednake mogućnosti i pravični pristup socijalnim dobrima te pravdi za svaku ljudsku osobu.

Više informacija

Povodom blagdana Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika 11. veljače Caritas župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Soblincu već treću godinu zaredom organizira akciju mjerenja tlaka i šećera te mogućnost razgovora s medicinskim osobljem. Ove godine cijeli tjedan posvećen je brizi o zdravlju.

Više informacija

Dvoje korisnika zagrebačkog Caritasa sudjelovao je na gala-večeri pod nazivom »Društvo jednakosti«, koju su u restoranu hotela DoubleTree by Hilton u Zagrebu pripremile hrvatske chefice uz pomoć osoba s invaliditetom. Večeru je organizirala Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja - UNUO s ciljem razbijanja predrasuda o zapošljavanu osoba s invaliditetom u ugostiteljstvu.

Više informacija

Povodom 26. Svjetskog dana bolesnika zaposlenici i volonteri Caritasa Zagrebačke nadbiskupije ovih dana posjećuju stare, bolesne i nemoćne osobe noseći im svoje vrijeme, ovorenost srca, spremnost za slušanje, nadu, ljubav i prigodne darove.

Više informacija

Gospođu Milicu, staricu od 84 godine iz gradske četvrti Banija grada Karlovca, u neposrednom susjedstvu župne crkve Sv. Tri kralja, upoznali smo onako, u prolazu. Najprije smo primijetili staru, krhku ženicu sporog i teškog hoda zbog, nažalost, visokog stupnja osteoporoze, koji je gospođu Milicu gotovo prignuo do tla.

Više informacija

Predstavnice Zaklade »Hrvatska za djecu« uručile su djeci i mladima iz tri kuće zagrebačkog Caritasa darove koje su im poslali građani uključeni u akciju »Učini mali korak velikim«, započetu u rujnu 2017.

Više informacija

Među brojnim darovateljima, koji na razne načine nastoje Caritasovim korisnicima uljepšati blagdansko vrijeme, posebnošću donacije izdvaja se jedna zagrebačka tvrtka koja svojom predbožićnom donacijom već sedam godina uljepšava same Caritasove korisnice

Više informacija

Početak nove godine, 7. siječnja župni Caritas župe Bezgrešnog začeća BDM u Soblincu obilježio je organiziranim posjetom mladih i obitelji multimedijskoj izložbi »Mind From The Future« posvećenoj Nikoli Tesli.

Više informacija

Povodom božićnih blagdana radnici Centra za socijalnu skrb Zlatar Bistrica, nastojali su ove godine prigodnim darovima razveseliti djecu iz obitelji slabijeg imovinskog statusa. U suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije Centar je podijelio darove za četrdesetosmero (48) djece.

Više informacija

Dječji vrtić »Košnica« iz Gajnica u petak pred Badnjak darovao je Caritasovom projektu »Korak za život« veću količinu pelena, prehrambenih i higijenskih potrepština za bebe. Sredstva za donaciju vrijednu oko 3.000 kuna prikupljena su Malim božićnim sajmom, za koji su radove izrađivali djeca, roditelji i zaposlenici vrtića koji se nalazi nedaleko Caritasova područnog ureda u Crnojezerskoj

Više informacija

Projektom financiranim od Zagrebačke županije Caritas Zagrebačke nadbiskupije pomogao je korisnicama svoje Sigurne kuće da se obrazovanjem osposobe za samostalan život izvan institucionalne skrbi

Više informacija