Vijesti

Slika: BLAGOSLOV DOSTAVNOG VOZILA ŽUPNOG CARITASA
15.4.2024.

Nakon nedjeljne svete mise 14. travnja ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik, koji je i predvodio euharistijsko slavlje, blagoslovio je dostavno vozilo župnog caritasa župe Blaženog Augustina Kažotića na zagrebačkoj Pešćenici. Blagoslovu su nazočili župnik vlč. Nikola Leopold Noso sa župljanima te ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar sa suradnicima.

Slika: PREDSJEDNIK HRVATSKOG CARITASA BLAGOSLOVIO NOVI CARITASOV KAMION
11.4.2024.

Predsjednik Hrvatskoga Caritasa varaždinski biskup Bože Radoš u četvrtak 11. travnja blagoslovio je novi kamion Caritasa, kojeg je za potrebe Caritasove mreže financirao Hrvatski Caritas iz sredstava koja su doznačena po Ugovoru o Caritasu Katoličke Crkve, izvijestio je Hrvatski Caritas.

Slika: KINDERPERSPECTIEF IZOBRAZBA ZA CARITASOVE ZAPOSLENIKE
11.4.2024.

U okviru trajne izobrazbe zaposlenika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije održan je dvodnevni program stručne razmjene predavača i projektnih menadžera Akademije Kinderperspectief iz Nizozemske i zaposlenika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije koji su uključeni u neposredni rad s djecom i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Slika: VJERNICI HRVATSKE KATOLIČKE MISIJE U BERLINU POMAŽU POTREBNE U HRVATSKOJ
9.4.2024.

Tijekom korizmenog vremena na poticaj voditelja misije fra Zvonka Tolića vjernici Hrvatske katoličke misije u Berlinu prikupljali su dobrovoljne priloge za korisnike Caritasove kuće za zbrinjavanje djece s tjelesnim ili mentalnim oštećenjem "Bl. Alojzije Stepinac" u Brezovici te korisnike „Kuće sv. Josipa za nezbrinutu djecu“ sestara karmelićanki Božanskog srca Isusova u Hrvatskom Leskovcu. Tako je skupljeno ukupno 14.105,00 eura koji su ovih dana u dva jednaka dijela uplaćeni na račune Caritasa i sestara karmelićanki.

Slika: ZBRINJAVANJE I INTEGRACIJA RASELJIH OSOBA IZ UKRAJINE
8.4.2024.

Povodom skorog završetka projekta integracije i zbrinjavanja raseljenih osoba iz Ukrajine, koji su zbog rata i progona zaštitu potražili u Republici Hrvatskoj, predstavnik razvojne i humanitarne organizacije „Catholic Relief Services“ (CRS) gospodin Srđan Vidačković posjetio je u ponedjeljak 8. travnja 2024. Caritasovu kuću u Kustošiji te se susreo s raseljenim majkama i djecom iz Ukrajine.

Slika: KORPORATIVNO VOLONTIRANJE - POMOĆ U FINANCIJSKOM OPISMENJAVANJU
5.4.2024.

Dvije zaposlenice Zagrebačke banke danas su održale radionicu financijske pismenosti za korisnike Organiziranog stanovanja u Caritasovoj Kući za mlade "Da život imaju!".

Slika: OTKRIVANJE PRIRODNIH LJEPOTA - IZLET U SUTJESKU KAMAČNIKA
4.4.2024.

Djeca i mladi iz Organiziranog stanovanja u Caritasovoj Kući za mlade "Da život imaju!" bili su u pratnji odgajateljica Marije Šendulović i Veonike Koštal na izletu na Kamačnik i na taj način su lijepo i korisno proveli ovaj dan školskih ferija.

Slika: OBILJEŽENO 30 GODINA POSTOJANJA CARITASOVE KUĆE BL. ALOJZIJE STEPINAC U BREZOVICI
4.4.2024.

Obilježeno 30 godina osnutka kuće "Bl. Alojzije Stepinac" Caritasa Zagrebačke nadbiskupije koja pruža skrb za djecu i odrasle osobe s tjelesnim ili mentalnim oštećenjem u srijedu 3. travnja u kući u Brezovici. Kuća Brezovica s radom je počela u listopadu 1994. godine, a u početku je bila namijenjena djeci žrtvama rata te se s vremenom transformirala u svom radu i djelovanju, a od 2007. godine je djeluje kao kuća za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem.

Slika: DUHOVNA OBNOVA U PRIHVATILIŠTU ZA BESKUĆNIKE
29.3.2024.

Danas je održana duhovna obnova u Prihvatilištu za beskućnike Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, koju su predvodili župnik Župe Isusova Uskrsnuća u Sesvetskom Kraljevcu vlč. Mirko Matasović i pastoralni suradnik p. Ivan Raljušić, član Družbe Misionara Krvi Kristove.

Slika: PREDUSKRSNE RADIONICE U SIGURNOJ KUĆI
29.3.2024.

Šarenilo boja, rad s različitim materijalima i obilje smijeha na preduskrsnim radionicama doprinijelo je stvaranju ugođaja toplog i radosnog predblagdanskog zajedništva u Sigurnoj kući.

Slika: ODGOJ BUDUĆIH PODUZETNIKA ZA SOLIDARNOST
28.3.2024.

U cilju pružanja pomoći najpotrebitijima i razvoja empatije kod učenika, Udruga "Poduzetni" i Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski i ove godine organizirali su humanitarnu akciju "Poduzetni za Uskrs", koju su proveli u suradnji s OPG-om Kovilić i Mesnom industrijom "Kudelić".

Slika: INTEGRATIVNA RADIONICA ZA OSOBE RASELJENE IZ UKRAJINE
27.3.2024.

Krajem mjeseca ožujka u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije održana je još jedna integrativna kreativna radionica u okviru projekta Hrvatskog Caritasa i organizacije Catholic Relief Service (CRS) za pomoć osobama raseljenim iz Ukrajine.

Slika: PODRŠKA STUDENATA OSOBAMA S INVALIDITETOM
26.3.2024.

Caritasove sanseverije, ukrašene uskrsnjim ukrasima, našle su put do sretnih vlasnika, koji su njihovom kupnjom poduprli rad Organiziranog stanovanja za osobe s invaliditetom "Trešnjevka"!

Slika: VLADA REPUBLIKE HRVATSKE PUTEM HRVATSKOG CARITASA UPUTILA 255 TONA PREHRAMBENIH I HIGIJENSKIH PROIZVODA NAJPOTREBITIJIM GRAĐANIMA HRVATSKE
26.3.2024.

Na temelju Odluke Vlade Republike Hrvatske Ravnateljstvo za robne zalihe Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja (MINGOR) isporučilo je danas putem Hrvatskog Caritasa jednokratnu robnu pomoć 255 t prehrambenih i higijenskih proizvoda namijenjenih najpotrebitijim građanima Hrvatske.

Slika: MLADI ZA MLADE
26.3.2024.

Mladi župe sv. Pavla u Retkovcu organizirali su korizmenu akciju prikupljanja novčanih priloga za Caritasovu kuću sv. Franje u Vugrovcu. U dogovoru sa stručnim timom kuće, od prikupljenih darova mladi su kupili velike vreće za sjedenje koje su bile potrebne u jednoj od dnevnih soba u Kući.