Vijesti

Na poziv Zagrebačkog Nadbiskupa, brojne župe na različite načine obilježile su prvi Svjetski dan siromaha kojeg je papa Franjo ustanovio 19. XI. Središnji program odvijao se tijekom dva dana u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije - najprije kroz obilazak zagrebačkih beskućnika i podjelom stotinjak paketa pomoći u noći 18. na 19. studenoga te misnim slavljem i objedom za tristotinjak potrebitih u pučkoj kuhinji samostana Sestara Misionarki Ljubavi, u Jukićevoj ulici, u Zagrebu.

Više informacija

Treću godinu zaredom rukovodeći zaposlenici Caritasa povukli su se 15. i 16. listopada u osamu, ovaj put Nadbiskupijskog pastoralog instituta u Zagrebu, okupljeni na duhovnu obnovu pod vodstvom prelata Wolfganga Trippa.

Više informacija

Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizira donatorsku večeru s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju objekta za privremeni smještaj mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji po završetku srednjoškolskog obrazovanja, odnosno kada napune 21. godinu ukoliko studiraju, gube pravo na smještaj u ustanovi. Objekt se gradi na adresi Selska cesta165 u Zagrebu, a očekujemo da će prve korisnike primiti na jesen 2018. godine.

Više informacija

Zagrebački Caritas i ove zime grije domove obitelji slabijeg materijalnog stanja s područja Zagrebačke nadbiskupije. 366 m2 drva za ogrjev podjeljeno je za 122 obitelji. Novčana vrijednost podijeljenih drva iznosi 101.880,00 kuna.

Više informacija

U sklopu cjelovite psihosocijalne skrbi o beskućnicima tijekom koje je provedena i prva godina trogodišnjeg programa resocijalizacije i integracije beskućnika pet korisnika se zaposlilo i napustilo Prihvatilište, pet ih je zaposleno u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije kroz Mjeru javnih radova HZZ-a, sedam ih se povremeno zapošljavalo, a tri korisnika će se osposobiti za vozača C kategorije, soboslikara i za konobara.

Više informacija

Caritas Zagrebačke nadbiskupije poziva građane da se uključe u akciju »Kad činiš dobro, čini dvostruko dobro« te kupnjom svijeća za groblje (lampiona) daju svoj doprinos gradnji Kuće za mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon punoljetnosti moraju napustiti domove i za siromašne studente

Više informacija

Caritas Zagrebačke nadbiskupije traži volontere za sudjelovanje u akciji Kad činiš dobro, čini dvostruko dobro u sklopu koje se prodaju svijeće/lampaši i od koje je prihod namijenjen akciji Da život imaju! – gradnji Kuće za mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon punoljetnosti moraju napustiti domove i za siromašne studente.

Više informacija

Dvadeset i dvoje volontera iz deset zagrebačkih župa te dvije župe izvan Grada Zagreba sudjelovali su na duhovnoj obnovi koju je vodio duhovnik pri Caritasu Zagrebačke nadbiskupije vlč. Dragutin Goričanec, a misnim slavljem zaključio mons. Juraj Jerneić, predsjednik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

Više informacija

Kako bi Danu kruha, koji se tradicionalno obilježava u školama dali dublji i veći smisao, učenici 4.b razreda Osnovne škole Bogumila Tonija iz Samobora sa svojom učiteljicom Marijom Mapilele već četiri godine zaredom organiziraju i provode humanitarnu akciju »Dan kruha - dan dijeljenja«. Svako dijete toga dana u školu donese kruh, pecivo i kolače koje pripremi s roditeljima ili bakama i djedovima. U školi se organizira blagoslov kruha koji je zajednički za sve razrede, a nakon blagoslova svaki razred nosi svoju košaru u učionicu i zajedno jedu.

Više informacija

Povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, djeca od 1. do 4. razreda OŠ Ivana Granđe u Soblincu i njihovi učitelji predali namirnice koje su prikupljali u akciji za potrebe korisnike dviju zagrebačkih socijalnih samoposluga

Više informacija

Marko Tolja, Božidar Essert i Miroslava Rožanković u emisiji »Dobar dan, Hrvatska« od 13. listopada najavljuju večerašnji veliki humanitarni koncert. Na pozornici velikoga HRT-ova televizijskoga studija Anton Marti zapjevat će: Matija Dedić, Marko Tolja, Mia Dimšić, Damir Kedžo i Zsa Zsa, Saša Lozar, Ruža Janjiš, Dino Petrić i Angie uz pratnju Jazz orkestra HRT-a pod ravnanjem Andreasa Marinella. Pogledajte najavu, uživajte u glazbi i nazovite 060-9001!

Više informacija

Kuća je samo kuća, a dom čine pravi ljudi. Davor Završki proveo je deset godina u Caritasovoj kući sv. Franje u Vugrovcu. Iako se u njoj osijećao kao doma, to nije bilo to, sve dok nije zasnovao vlasitu obitelj i vlastiti dom. Poslušajte njegovo razmišljanje u prilogu HRT-a.

Više informacija