Vijesti

Povodom Svjetskog dana hrane koji je 16. listopada proslavljen u više od 130 zemalja u svijetu i u Rimu, u sjedištu FAO-a - Organizacije Ujedinjenih naroda za prehranu i poljoprivredu, papa Franjo uputio je snažan apel da iziđemo iz obamrlosti koja nas često čini nepokretnima i koja nas sprječava.

Više informacija

Obilježavanje 24. godišnjice otvorenja Caritasove Kuće »Bl. Alojzije Stepinac« za djecu i odrasle osobe s tjelesnim i mentalnim oštećenjem u Brezovici upriličeno je 3. listopada 2018. godine euharistijskim slavljem koje je predvodio duhovnik kuće, umirovljeni svećenik vlč. Josip Babić u zajedništvu s korisnicima, djelatnicima i gostima.

Više informacija

Hrvatski Caritas i CodeClick d.o.o. potpisali su danas Ugovor za sustav E-Caritas, za potrebe Hrvatskog Caritasa i mreže nad/biskupijskih Caritasa Hrvatske biskupske konferencije. Mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatskog Caritasa izrazio je zadovoljstvo potpisanim Ugovorom kojim će se znatno unaprijediti djelovanje mreže Caritasa.

Više informacija

U okviru projekta koji zagrebački Caritas provodi uz potporu Zagrebačke županije, pet korisnica Kuće za žrtve obiteljskog nasilja uspješno je završilo izobrazbu za rad na osobnom računalu

Više informacija

Pogledajte emisiju »Biblija«, koja će nam pokazati kako Caritas Zagrebačke nadbiskupije živi Božju riječ: »Što god ste učinili jednomu od mojih najmanjih, meni ste učinili«, kroz rad Prihvatilišta za beskućnike u Sesvetskom Kraljevcu. U emisiji govore zaposlenici Caritasa i korisnici Prihvatilišta.

Više informacija

Povodom hrvatskog Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, zagrebački Caritas organizirao je prigodni susret sadašnjih korisnica Sigurne kuće s jednom bivšom korisnicom koja ih je ohrabrila iznijevši svoju tegobnu životnu priču sa sretnim završetkom za nju i njezinu djecu.

Više informacija

Zagreb, 20. rujna 2018. - U povodu obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova Višnju Ljubičić te predstavnice organizacija koje se brinu za zaštitu i prava žrtava nasilja nad ženama i nasilja u obitelji među kojima je i Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Više informacija

U završnoj poruci s plenarnog zasjedanja europskih biskupskih konferencija, održanog u Poznańu, u Poljskoj od 13. do 16. rujna biskupi su izrazili posebnu zahvalnost kršćanskim volonterima.

Više informacija

U ciklusu predavanja pod nazivom »Žena u obiteljskim odnosima«, koje za članice svoje kreativne skupine organizira Obiteljsko savjetovalište zagrebačkog Caritasa, studentica socijalnog rada održala predavanje na temu ovisnosti

Više informacija

Don dr. Wojciech Sadlon sa Zavoda za statistiku Katoličke Crkve drugoga dana plenarnog zasjedanja CCEE-a u Poznanu u petak 14. rujna predstavio je rezultate studije o volonterstvu općenito te poglavito „katoličkom volonterstvu" u Europi. Studija kojom su obuhvaćeni podaci iz 29 europskih zemalja temelji se na postojećim podacima i istraživanjima o volontiranju u Europi te radu stručne skupine u kojem su sudjelovali stručnjaci iz 27 europskih biskupskih konferencija.

Više informacija

FB grupa »Čarolija darivanja« već tri godine razveseljuje korisnike Caritasa rođendanskim darovima i školskim potrepštinama ali i pomaže kupnjom higijenskih potrepština, materijala za kreativni rad s djecom te kućanskih aparata.

Više informacija

Četvrtu godinu zaredom Hrvatski Caritas, na poziv organizatora IAAF World Challenge Zagreb - 68. memorijala Borisa Hanžekovića i Memorijala Ivana Ivančića - sudjeluje 3. i 4. rujna na najvećem atletskom natjecanju u Hrvatskoj dodajući toj vrhunskoj sportskoj priredbi plemenitu humanitarnu dimenziju u sklopu programa "Za 1000 radosti". Njime pod nazivom "Daruj i obraduj!" prikuplja novčana sredstva za pomoć najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj.

Više informacija

Za skupinu žena koje su pola godine preko javnih radova bile zaposlene u usluzi Pomoć u kući, zagrebački Caritas organizirao je predavanje na temu »Duhovnost i podrška u životu«

Više informacija

Za žrtve obiteljskog nasilja - korisnike Sigurne kuće zagrebački Caritas organizirao je 31. kolovoza jednodnevni posjet Udruzi »ZA osmijeh« na seoskom imanju u selu Kolenica nedaleko Vrbovca. Vrijedni volonteri Udruge gostima su ponudili boravak u prirodi, jahanje konja i druge zabavne sadržaje.

Više informacija