Vijesti

Poslušajte što je u emisiji „Civilno društvo“ emitiranoj na Svjetski dan socijalne pravde, 20. veljače 2019. godine, na Prvom programu Hrvatskog radija u razgovoru s urednicom i voditeljicom Barbarom Vid o radu Caritasovog obiteljskog savjetovališta rekla psihologica Tanja Kuprešak.

Više informacija

Caritasova Kuća bl. Alojzija Stepinca u Brezovici dobila je vrijednu donaciju koju će implementirati u rad s korisnicima te tako unaprijediti stručni rad. Riječ je o Slušnom integracijskom treningu koji su donirali autor prof. dr. sc. Mladen Hedjever i TARA CENTAR d.o.o. iz Zagreba.

Više informacija

Na spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske 11. veljače vjernici se prisjećaju kako bolesnika, tako i svih onih koji su se posvetili brizi za bolesnike na različite načine te prikazuju molitve za njih. Evo kako je taj dan obilježen u zagrebačkoj župi Sv. Josipa na Trešnjevci...

Više informacija

Uoči Svjetskoga dana bolesnika, 11. veljače, zaposlenici i volonteri zagrebačkog Caritasa posjetiti su pedeset starijih i bolesnih osoba na području grada Zagreba te dvadeset korisnika Centra za rehabilitaciju Stančić u Dugom Selu.

Više informacija

Emisija "Civilna abeceda" bavi se građanskom političkom kulturom, društvenim normama i civilnim sektorom. Kroz emisiju slušatelji upoznaju kako funkcioniraju državna ili gradska vlast, sudovi te različite udruge. Poslušajte što je u emisiji emitiranoj 5. veljače 2019. godine na Radio Sljemenu u razgovoru s urednikom i voditeljem Miljenkom Cvitkovićem o radu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije rekao tajnik Caritasa Zvonko Erceg.

Više informacija

U okviru projekta »Mala škola kulinarstva za osobe s invaliditetom«, korisnici Caritasove Kuće bl. Alojzija Stepinca prisustvovali su predavanju »Gastrodiplomatske delicije«

Više informacija

Kako ojačati kapacitete unutar zajednica Katoličke crkve radi učinkovite pripreme i provedbe projekata financiranih iz fondova Europske unije - jedno je od pitanja na koje su ponuđeni odgovori u Argumentima HKR-a u četvrtak 24. siječnja. U emisiji su gostovali poslovna savjetnica u području Fondova Europske unije Marija Tufekčić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric i tajnik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Zvonko Erceg.

Više informacija

Krajem stare i početkom nove kalendarske godine Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje svim pravnim i privatnim osobama koje su podržavale rad njegovih kuća i projekata na razne načine - donacijama u novcu i naravi, volonterskim radom i raznim besplatnim uslugama te molitvom. U ovoj zahvali donosimo popis dobročinitelja Caritasova Prihvatilišta za beskućnike.

Više informacija

Zahvaljujući zauzetosti profesora te otvorenosti učenika, zagrebačka OŠ Stenjevec je odgojno-obrazovna ustanova u kojoj djeca stječu ne samo znanje već uče i suosjećati s potrebnima te im kroz praktičan karitativni rad olakšavati tegobnu svakodnevicu.

Više informacija