Vijesti

Osim dvadesetak talijanskih volontera čiji je boravak organizirala Mantovska biskupija od 23. do 28. srpnja, ovoga ljeta u zagrebačkom Caritasu s korisnicima su radili i volonteri iz nekoliko europskih zemalja čiji dolazak je tradicionalno organizirala međunarodna organizacija Internationale Bauworde

Više informacija

Korisnici zagrebačkog Caritasa i ovoga ljeta sudjelovli su na međunarodnom nogometnom natjecanju djece iz europskih dječjih domova »Children's Homes Grassroots Football European Cup Final«, održanom od 30. srpnja do 4. kolovoza u mađarskom gradu Kečkemetu (Kecskemét)

Više informacija

Već nekoliko godina korisnici zagrebačkog Caritasa idu na ljetovanje zahvaljujući je Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba i Zagrebačkom holdingu - Podružnici Vladimir Nazor. Ove godine odredište za skupinu od 37 korisnika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije bio je hostel »Loda« u Skradinu.

Više informacija

U zagrebački Caritas svakodnevno stižu zamolbe za pomoć ali isto tako i zahvale Caritasu za pomoć primljenu u pravi čas. U takvim zahvalama, u malo riječi bude stavljeno puno osjećaja, bude opisano puno bolnih i tužnih dana, čiji teret znaju samo oni i dragi Bog.

Više informacija

Tjednom (10. 7. – 15. 07. 2018.) obilježenim različitim događanjima (stručnim skupovima, konferencijama, izložbom, duhovnim i kulturnim sadržajima, te svečanim euharistijskim slavljem) Caritas biskupije Rottenburg Stuttgart obilježio je stotu obljetnicu djelovanja na kojoj su uz ugledne goste iz društvenog, političkog i crkvenog života sudjelovali i zaposlenici zagrebačkog Caritasa.

Više informacija

Osoba u potrebi ne mi smjela pomoć Caritasa doživjeti negativno, kao neki siguran znak da joj se približila potpuna životna propast već kao znak Božje ljubavi, Božje Providnosti - kao znak nade. Vedrinu koja o tome svjedoči zatekli smo na nasmijanu licu gospodina Vilija, dok je u Caritasovu Prihvatilištu za beskućnike stvarao prekrasan crtež unutrašnjosti bogoslovske kapele Presvetog Srca Isusova na Kaptolu, koristeći pritom obične dječje drvene bojice.

Više informacija

Tri nedavna zanimljiva događaja ističe u kronici Kuće sv. Franje u Vugrovcu njezina voditeljica Ivana Vincek Kovačić, koja se ovim putem u ime korisnika zahvaljuje svima na prekrasnim druženjima i aktivnostima te se veseli novim susretima s ljudima dobra i otvorena srca za Caritasove korisnike

Više informacija