Izdvojeno

 • POMAGATI JE LAKO 2016.

  Lidl Hrvatska zajedno s Hrvatskim Caritasom, nad/biskupijskim i župnim Caritasima u Hrvatskoj petu godinu zaredom organizira veliku nacionalnu humanitarnu akciju »Pomagati je lako!«. Prikupljanje namirnica trajat će od 3. studenoga do 31. prosinca 2016. u 89 Lidlovih trgovina u Hrvatskoj. Na području Zagrebačke nadbiskupije akcija se provodi u 22 Lidlove trgovine.

 • SOCIJALNA SAMOPOSLUGA

  Cilj projekta je osigurati minimalne egzistencijalne uvjete za socijalno ugrožene obitelji i samce s područja Grada Zagreba, Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-Zagorske županije pružanjem materijalne pomoći u prehrambenim i drugim proizvodima.

 • Darujmo im budućnost

  Početkom 2016. godine u objektima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije na smještaju se nalazilo 67 djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi te 9 mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi starijih od 18 godina. Njihov najveći problem je što nakon navršene 18. godine, a u slučaju daljnjeg školovanja nakon napunjene 21. godine, moraju napustiti dom i započeti samostalan život. Bez podrške obitelji i društva, bez posla, bez riješenog stambenog pitanja i sredstava – prepušteni su sami sebi.

 • Korak za život

  Projekt "Korak za život" pomaže socijalno ugroženim obiteljima s područja Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Karlovačke županije te Krapinsko-zagorske županije u opremanju novorođenčadi osiguravajući im higijenske potrepštine, te opremu i hranu sukladno raspoloživim donacijama i mogućnostima Caritasa.

 • Dobro se dobrim vraća

  Caritas Zagrebačke nadbiskupije upućuje poziv zagrebačkim poduzetnicima na sudjelovanje u akciji »Dobro se dobrim vraća« u koju su se do 19. prosinca 2016. godine uključila 93 darovatelja.

 • Da život imaju!

  Mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon punoljetnosti moraju napustiti domove osigurati mogućnost stanovanja kao prijelazni period iz života u domu u samostalan život te osigurati mogućnost stanovanja siromašnim studentima koji to pravo nisu ostvarili u studentskim domovima